Les unitats de relleu.

Projecte sobre les unitats de relleu (Flash)

Ja fa temps que vaig realitzant alguns projectes en Flash pels nens i les nenes de l’escola. Sobre Flash n’he sentit moltes opinions, des dels que pensen que està condemnat a desaparèixer fins el que diuen que amb la implantació d’Android hi haurà l’eclosió definitiva d’aquesta eina.
Per la meva part, penso que Flash és una eina extremadament bona per realitzar certs continguts digitals perquè genera un alt grau d’interactivitat i navegabilitat entre l’alumne i la màquina. L’inconvenient és que per fer alguna cosa amb cara i ulls es necessiten cert domini del seu lleguatge de programació: ActionScript 3.0. Malgrat tot, és un tema molt extens que mereix una entrada a part. Me la guardo com a pendent.
Aquí us deixo un primer projecte (dissenyat i desenvolupat íntegrament en Flash i AS 3.0) que actualment estem treballant a classe: les unitats de relleu. Aquest mini-projecte en si mateix no resol gaire cosa perquè la gràcia està en no utilitzar-lo com un simple llibre de text. Així doncs, aquest projecte resultarà interessant si:

  • s’enfoca com a base per activitats de cerca d’ informació, acompanyant-lo d’un dossier o una senzilla WQ que guiï als nens en la recerca.
  • es treballa directament des de pissarra digital, afavorint el treball interactiu dins de l’aula.
  • s’utilitza de manera autònoma per part dels alumnes com a eina d’autoavaluació.

Per la nostra part, el treball que estem fent a l’escola es basa en una aproximació al treball col·laboratiu en equip. La nostra intenció és la de crar entre tots un dossier digital que reculli la informació més adient sobre totes les unitats de relleu que estudiem. Cada grup s’encarrega de:

  1. cercar i seleccionar la informació per crear un arxiu de text que contingui una breu explicació amb hipervincles a altres recursos.
  2. retocar un mapa en format Paint per ubicar la unitat de relleu corresponent.
  3. incloure imatges captades a la xarxa fent de manera correcta la referència a la font.

Aquí us el deixo, hi accedireu picant sobre la foto. Espero de tot cor que us faci servei.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s