Què és una PDI?

Fa uns dies el Departament d’Educació va penjar al portal XTEC un nou article de la col·lecció TAC-3:  les PDI (Pissarres Digitals Interactives). De manera senzilla fa una repassada a aspectes interessants que ajuden a tenir una visió global d’aquests dispositius. Us en faig aquí cinc cèntims d’alguns dels seus aspectes.

Què és una PDI?

Una PDI és un dispositiu de presentació que té la capacitat d’interactuar amb un ordinador a partir de diferents tecnologies. Així doncs, per treballar amb PDI tan sols necessitarem quatre elements bàsics:

  • un ordinador.
  • un projector.
  • una pantalla que reculli la interacció.
  • el sotfware (programari) adient en cada cas.

A més, les possibilitats d’interacció que ens ofereix el binomi ordinador+PDI fa que sigui molt interessant poder disposar també de connexió a la Xarxa per poder multiplicar les seves possibilitats.

Quants tipus de PDI existeixen?

Cal diferenciar entre tecnologies i marques de PDI. Al mercat hi podrem trobar un bon nombre d’ofertes, cadascuna amb les seves solucions tecnològiques pròpies, però tota aquesta oferta se sustenta sobre tres tipologies diferents de tecnologia:

  1. pissarres tàctils: sensibles a la pressió, es poden activar directament amb qualsevol objecte… raonable! Entre l’oferta destaquen les pissarres Smart.
  2. pissarres electromagnètiques: detecten la posició d’un punter electrònic i per tant no es poden utlitzar de manera tàctil. Promethean està força extesa i, a l’igual que altres masques, també ofereix aplicacions i continguts que es poden descarregar des del seu portal.
  3. pissarres d’infrarojos-ultrasons: és l’única tecnologia que no respon al model físic de projector+superfície sensible. En aquest cas la superfície pot ser qualsevol perquè l’únic que es necessita és un dispositiu vertical i portable que interactua amb el punter del llapis, localitzant de manera exacta la seva posició i sincronitzant-la per generar interacció. L’avantatge que ofereix és que pot convertir qualsevol superfície en un espai de projecció i interacció. Entre d’altres destaquen les solucions implementades per Mimio.

Sens cap mena de dubte les PDI s’estan convertint en una solució tecnològica a tenir en compte dins de les nostres aules. Malgrat tot, i com sempre, les solucions tecnològiques no ens arreglaran gaire cosa. La gràcia està en acompanyar-ho de solucions metodològiques Ens hi posarem.
Ens llegim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s