Podcast de contes infantils (sessió_01)

Després de mesos d’inactivitat reprenc el fil del bloc. Aquest cop us presento una activitat que hem encetat amb els alumnes de 5è de Primària de l’escola Salesiana de Mataró: un PODCAST DE CONTES INFANTILS.
Aquesta iniciativa neix arran d’una altra novetat que aquest any hem posat en pràctica i que promet molt: un apadrinament de lectura. Els alumnes de 6è de Primària han “apadrinat” alumnes de Cicle Inicial i durant algunes estones al llarg del curs faran lectura conjuntament. Per la seva part, els alumnes de 5è han preparat la lectura dramatitzada de contes infantils per fer-ne la narració als grups de P3, P4 i P5 d’Infantil.
I és d’aquesta activitat que sorgeix aquesta iniciativa. Vist l’èxit de la lectura de contes vam pensar que potser valdria la pena deixar aquests contes gravats en format digital perquè els alumnes d’Infantil en puguessin tornar a gaudir quan vulguessin.
Audacity
La intenció és fer un projecte sense presses, aprofitant la transversalitat de les activitats proposades i fomentant al màxim tot un ventall de competències lingüístiques i digitals. Per fer-ho comptem amb l’ajuda d’Audacity, un programa d’edició d’àudio de codi lliure, senzill i molt versàtil. Com que un nombre elevat de nens i nenes el desconeixen, les primeres sessions les utilitzarem per conèixer la seva interfície i practicar amb algunes de les eines d’edició que ens ofereix. En aquesta primera sessió treballarem la descàrrega i la instal·lació del programa, així com la seva còpia en un USB.
Així doncs, al llarg d’aquestes setmanes trobareu un seguiment de la nostra activitat i també la programació de les sessions en format editable i en format PDF. Podeu descarregar-les, modificar-les i utiitzar-les si us poden ser d’utilitat. Totes les activitats estan sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported.
N’hi haurà prou que escrigueu un comentari al bloc… sempre és interessant saber que les iniciatives poden ser d’ajuda més enllà de les nostres parets.

Moltes gràcies!

RECURSOS – sessió_01

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s