PAC 2: Prototipat funcional responsive per a smartphone [Disseny d’Interfícies Multimèdia]

evolució

El disseny funcional per a dispositius mòbils ha de tenir en compte alguns factors diferents als que es tenen presents quan es treballa per a escriptori. Específicament en el cas de l’smartphone, cal accentuar la importància de la simplicitat i l’agilitat en la descàrrega de la informació, i tenir en compte quins continguts realment utilitzarà l’usuari en aquest dispositiu. L’objectiu d’aquesta pràctica consisteix a realitzar el prototip funcional (wireframes) de la versió responsive per a smartphone, d’un disseny preexistent per a escriptori.*

*El projecte triat per desenvolupar els wireframes ha estat el de ‘JuegosJuegos.com’.

La realització de la PAC es basa en el desenvolupament de les següents fases:

  • FASE 1: tenint en compte els requeriments de disseny per a smartphone i partint de l’arbre de continguts per a escriptori, caldrà seleccionar els continguts que realment cal traslladar a aquest dispositiu, tenint en compte que els wireframes per a smartphone es basaran en aquest nou arbre de continguts, i no en els continguts per a escriptori, molt més extensos.
  • FASE 2: preparar els wireframes per a smartphone de totes les pantalles que teníem en escriptori, exceptuant aquelles que hagin estat eliminades en el nou arbre de continguts.
  • FASE 3: escriure un informe que inclogui quines són les característiques fonamentals dels wireframes per a smartphone que s’han preparat, quins factors s’han tingut en compte per a l aseva creació i quina ha estat l’experiència en la realització dels mateixos (dificultats i reptes).

Data: curs 2013-2014 [1r semestre]

A tenir en compte: és interessant llegir els continguts* del blog de l’assignatura referits a:

  • gèneres
  • entorns
  • disseny centrat en l’usuari
  • usabilitat

Si el consultor/a ho suggereix, és altament recomanable compartir al fòrum de l’assignatura els wireframes que es van dissenyant. Aquesta dinàmica permet afinar els dissenys propis i ajuda a desenvolupar col·lectivament els projectes amb la resta de companys d’aula.

*No és requerida la lectura de tots els blocs d’aquests continguts. Els consultors faciliten la relació d’apartats que són necessaris pel desenvolupament de la PAC.

Dificultat: mitjana/alta

Durada: 8/10 hores aproximadament.

Valoració: A

DOCUMENTS ADJUNTS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s