PAC3: Prototipat gràfic responsiu [Disseny d’Interfícies Multimèdia]

evolució

A més del prototipat funcional, la preparació de la línia gràfica d’una aplicació forma part del disseny de la seva interfície. El disseny visual té molta importància, perquè és el que posa en contacte l’usuari amb el contingut de l’aplicació. Ha de tenir en compte, entre d’altres, dos factors fonamentals: la gràfica d’una aplicació i el disseny visual. Aquesta PAC consisteix a realitzar el prototip (disseny) gràfic de la versió web per a escriptori i smartphone (prototipat d’alta fidelitat) a partir dels wireframes que estaven inclosos en l’enunciat i entregats per part de l’alumne a la PAC2, i a definir la guia d’estil corresponent.

Per fer-ho caldrà treballar sobre tres grans blocs:

 • FASE 1 – PROTOTIP GRÀFIC PER A ESCRIPTORI
  es prendran com a base 3 wireframes (la plana d’inici i dues pàgines de segon nivell, a triar per l’estudiant) subministrats amb l’enunciat de la PAC2.
 • FASE 2 – PROTOTIP GRÀFIC PER A SMARTPHONE
  es prendran com a base 3 wireframes entregats per l’alumne a la PAC2 (la plana d’inici i les mateixes dues pàgines de segon nivell triades per a la versió escriptori).
 • FASE 3 – GUIA D’ESTIL
  a partir de les decisions de disseny i de l’aplicació que s’ha ealitzat anteriorment, cal preparar una guia d’estil que descrigui les pautes de disseny del web, i que servirà per a garantir la coherència en la identitat visual en els diferents dispositius. Aquesta guia d’estil ha de descriure de manera molt visual, és a dir, intentant incloure només el text que sigui realment imprescindible.

Data: curs  2013-2014 [1r semestre]

A tenir en compte: és interessant llegir els continguts* del blog de l’assignatura referits a:

 • gèneres
 • entorns
 • disseny centrat en l’usuari
 • usabilitat

Si el consultor/a ho suggereix, és altament recomanable compartir al fòrum de l’assignatura els wireframes que es van dissenyant. Aquesta dinàmica permet afinar els dissenys propis i ajuda a desenvolupar col·lectivament els projectes amb la resta de companys d’aula.

*No és requerida la lectura de tots els blocs d’aquests continguts. Els consultors faciliten la relació d’apartats que són necessaris pel desenvolupament de la PAC.

Dificultat: mitjana/alta

Durada: 8/10 hores aproximadament.

Valoració: A


DOCUMENTS ADJUNTS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s