PRÀCTICA2 [Disseny de BBDD]

evolució

L’objectiu d’aquesta activitat és posar en marxa un lloc web que permeti consultar la base de dades que heu dissenyat en l’apartat B de la primera activitat d’Avaluació Contínua (PAC1).

El lloc web a implementar constarà de quatre tasques:

 • index.php:
  la pàgina principal de l’aplicació.
 • info.html:
  una pàgina informativa amb la descripció del projecte.
 • globus informatiu:
  una pàgina amb un mapa que faci servir l’API de GoogleMaps i on es mostri part de la informació recuperada de la base de dades en un globus informatiu.
 • fitxa.php:
  una pàgina amb la fitxa descriptiva d’un element georeferenciat.

Data: curs 2013-2014 [1r semestre]

A tenir en compte:

  • En entrar a l’aplicació per primera vegada es mostrarà un mapa per defecte, amb una vista global (per exemple: ciutat, país, països, continent, etc.) sobre l’espai geogràfic georeferenciat a la base de dades.
  • El cercador es basarà en un formulari de cerca, amb un element de tipus “HTML input” d’inserció de text obligatori (un com a mínim), i altres del tipus llista, checkbox o radio button (optatius).
  • La cerca es basarà en dues o més columnes de dues o més taules: per exemple, es cercarà sobre els atributs ‘a’’ i ‘b’’ de les entitats A i B, o els atributs ‘a’’ i ‘d’’ de les entitats A i D del diagrama E-R de la base de dades de l’apartat B de la PAC1.
  • Les dades introduïdes al formulari de cerca han de ser validades del costat del servidor web amb PHP. En cas d’error en la validació es mostrarà una nota explicativa per a l’usuari. Opcionalment, es podrà afegir una validació del costat client mitjançant comprovacions JavaScript.
  • Després d’executar la cerca i tenir èxit, l’aplicació informarà en la columna lateral esquerra sobre el total de registres trobats. Si no hagués resultats, s’avisarà a l’usuari amb un missatge.
  • Després d’executar la cerca, si hi ha resultats, es mostrarà al mapa de Google les marques dels punts georeferenciats a la base de dades.
 • Totes les consultes s’han de poder geolocalitzar en l’aplicació web que es crea. Es facilita la llibreria de GoogleMaps per tal d’incorporar-la a l’script. Un cop fet això es podrà manipular l’API a partir dels mètodes propis.
 • La fitxa descriptiva requereix transformar la informació a PDF. Per tal de realitzar aquest procediment es facilita la llibreria TCPDF que, un cop importada a l’script corresponent, permet implementar els seus mètodes i propietats. Malgrat que és una llibreria força extesa cal ser curós amb el seu desenvolupament perquè és molt sensible a errades de codi.

Dificultat: alta

Durada: 10/15 hores aproximadament.

Valoració: A


DOCUMENTS ADJUNTS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s