Tictools

TICTOOLS es gesta dins del claustre de mestres  de l’escola Salesiana de Mataró, un grup molt sensibilitzat amb la introducció de les TIC a l’escola. Com el 99% dels professionals de l’Educació, el canvi ens ha agafat a contrapeu però en la mesura de les nostres possibilitats no ens hem adormit en els llorers.
El primer pas va ser crear ProjecteAUKA, un projecte que pretenia organitzar amb criteris curriculars un munt d’enllaços educatius recollits durant mesos. Això va començar a facilitar molt la tasca perquè ja no era necessari submergir-se en el fabulós món dels cercadors per trobar una activitat concreta sobre una matèria concreta en un nivell concret. I el més interessant: a les poques setmanes ja no eren tres o quatre els qui enriquien el portal. Altres companys i companyes es van anar apuntant al carro. Va ser un primer pas en el nostre treball col·laboratiu.
El segon pas va ser submergir-se en el món dels blocs. A en Joaquim li devem el primer pas lúcid, inspirador i tècnic (perquè, mal que ens pesi, sense cert domini tecnològic no anirem gaire lluny) a l’hora de posar en marxa el bloc de AUKA5 i el bloc de AUKA6, que recullen el dia a dia de la classe, allò que es treballa i allò que es viu. Ara els alumnes comencen a ser partíceps de la Xarxa.
El següent pas arriba gairebé de manera natural. Per poc que es tingui inquietud sobre aquest tema un s’acaba plantejant la necessitat de poder compartir, de poder fer visible el que es fa, que altres puguin aprofitar-ho, valorar-ho i, si ho creuen necessari, criticar amb l’ànim de millorar. TICTOOLS és aquest racó per poder compartir una de les meves grans passions: casar TIC i EDUCACIÓ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s