Jo mateix

Educador per vocació i mestre de formació, començo fent els meus primers passos com a monitor de temps lliure, activitat que reforço amb les titulacions de monitor i director d’activitats de lleure.
Entre els anys 1995-1998 vaig realitzar la carrera a la Escola Universitària “Cardenal Cisneros” (Alcalá de Henares) i em vaig diplomar en Magisteri, especialitat Llengua Estrangera per la UAH. Són anys de formació intensa tant en l’àmbit reglat com en el no reglat. Durant aquests anys vaig formar part de l’equip pedagògic de EALA (Escuela de Tiempo Libre de Alcalá), una magnífica escola de formació de monitors i directors, amb anys d’experiència i, sobretot, amb un gran capital humà. Amb el temps tornaria, de manera virtual, per realitzar la diplomatura en Magisteri, especialitat Educació Infantil, en la modalitat on-line. Corria llavors l’any 2006.
Mentrestant, i per no perdre el bon costum de no parar quiet, vaig fent alguns cursos de formació en l’àmbit digital. D’aquesta manera, l’any 2009 obtinc el títol de Tècnic en disseny de pàgines web per l’escola d’informàtica “SÍNTESI” (Mataró). Cal reconèixer que amb aquest títol difícilment m’hauria guanyat la vida, però a aquest curs li dec un mèrit innegable: despertar les meves ganes de no deixar d’aprendre.
A partir d’aquí la formació es reparteix de manera desigual entre els cursos i la formació autodidacta. Decideixo submergir-me en la programació i els CMS (Content Manage System, com Joomla! i Drupal), mons al qual sóc completament aliè però que aviat em sedueixen per la quantitat de recursos i possibilitats que ofereixen. Aquell mateix any realitzo el Curs de programació ActionScript 2.0 per a dissenyadors a “Microgestió” (BCN), punt oficial d’Apple (amor de mare) i centre formatiu de primer ordre del que n’estic molt satisfet. Tan satisfet que l’any 2010 vaig realitzar el curs de Migració de AS 2.0 a AS 3.0.
A partir d’aquest moment hi haurà hores i hores de recerca a la Xarxa,  formació autodidacta destinada a realitzar petits projectes, tant a nivell de creació i gestió de senzills portals web (Saló de bellesa DELIA, 2m2, Moixernons de Tardor, ProjecteAUKA) com a nivell de disseny de continguts digitals pensant en els alumnes de l’escola. Les ganes i el treball col·laboratiu amb els companys d’escola han anat fent la resta.
Convençut que aquest progrés accelerat ens demanarà posar en joc molts recursos, em plantejo la formació com una de les parts més importants de la meva feina. Per això aquest l’any vaig decidir tornar a la universitat, iniciant els estudis del Grau en Multimèdia a la UOC. Una experiència fascinant!
I per acabar-ho d’adobar, he tingut l’immensa sort d’entrar a formar part del subgrup de Recerca EduTIC, pertanyent a PSITIC, Grup de Recerca Consolidat de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, reconegut per la Generalitat de Catalunya del Pla de Recerca quadriannual 2009 – 2013 i que desenvolupa la seva activitat investigadora, formativa i de transferència de coneixement i serveis, entorn als nous paradigmes socioeducacionals comunitaris, inclusors i en xarxa, i específicament entorn la qualitat i sostenibilitat dels processos de transformació i innovació educativa, amb el suport de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.
L’avenç tecnològic és imparable i crec fermament que no ens podem quedar enrere. No sé ni com ni fins on, només sé que a l’escola també viurem aquesta evolució … i en això estem.
Ens llegim!

Jaume Villarreal

about.me

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s